top of page
Søg
  • Nina Kongshaug

Drop nytårsforsættet - sæt tankerne fri, her er 3 veje til at finde indre ro

Af Ledelseskonsulent Nina A. Kongshaug


Typisk mærker vi vores stærke vilje den 1. januar. Jeg vil tabe 5 kg, så er det nu. Jeg stopper med at ryge… jeg går i fitnesscenter fra i morgen, jeg er klar, jeg vil skifte job. Nytårsforsættet er som en Rittersport – ”kvadratisk, praktisk, god”… Nytårsforsættet er super.


Der er kun et problem - det udfordres af virkeligheden. Abstinenser, den næste fest, det ukendte…


Men hvad skal vi så bruge det nye år til? Hvis vi ikke skal lave om på noget?

Mit bedste bud er: ingenting… ABSOLUT INGENTING.


Vores hverdag er allerede fyldt helt op - til bestemte tidspunkter. I vores hverdag er der ofte ikke tid eller plads til netop – ingenting. Ikke tid til at tankerne bare kan flyde frit. Vores hverdag distraherer os fra vores indre liv.


Dog netop her de sidste dage, har vi sat hverdagspligter og rutiner ud af drift et kort øjeblik. Vi holdt jul. Julepausen giver os en unik mulighed for at lukke af for de ydre stimulanser, slukke for støjen og bare lave ingenting. Med mindre altså vi fylder den helt op med pligter og traditioner. Ingenting handler om at give plads til at mærke efter, tænke efter og ikke mindst føle efter.


Når vi lukker for ydre stimulanser og forstyrrelser, så åbner vi op for og giver plads til de indre tanker og følelser.


I det vi retter vores opmærksomhed indad, kan vi mærke glæden ved vores liv, utilfredsheden med visse relationer, jobbet, drømmen om livsrejsen og meget andet, der lever under overfladen og som vi i hverdagens skarpe lys ikke får øje på. Den indre verden er som at se stjernerne, når solen er væk.


At slukke for de ydre forstyrrelser er første skridt til at afdække, hvordan der virkelig føles inden i. Hvordan jeg virkelig føler og hvordan jeg virkelig tænker.

Det er ikke altid, vi skal handle på det, eller ved, hvordan vi kan handle på det. Det er heller ikke det vigtigste i første omgang. Til at starte med handler det alene om at tillade og lytte til de tanker og følelser, som er modnedes over tid og som trænger sig på. Om du skal handle på dine tanker, er en anden historie… I første omgang skal du bare lave ingenting og rette din opmærksomhed indad…


Her er 4 veje til ingenting, 4 veje til at til at skabe plads og rum til nye tanker og følelser

  • Sluk for alt der hedder skærme start med et par timer

  • Luk øjnene og lyt til et stykke musik du holder særligt af

  • Gå en tur uden formål andet end at gå en tur

  • Tag nogle noter om alle dine egne emner

11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page